Árak

Kérdése van? Időpontot szeretne foglalni? Hívjon most!

Nagyon sok érdeklődő kérdezi tőlünk, hogy mennyibe kerülnek a különböző kutya és cica szemészeti és műtéti beavatkozások, vizsgálatok, kezelések … például mi egy kutya szemműtét ára? De erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni például egy első telefon esetében, amikor még nem történt meg egy szemvizsgálat, nem mértük fel, hogy egyáltalán milyen kezelésre, milyen műtétre lenne szükség és nem tudtuk megbeszélni a lehetőségeket a gazdival sem. Ezért az ilyen kérdésekre az egyetlen korrekt és lehetséges megoldás az, ha elmondjuk és részletesen leírjuk, hogy mi befolyásolja az ilyen szemészeti vizsgálatok és beavatkozások árát.

Tartalomjegyzék:

Az állatorvosi szemészeti ellátás árak meghatározása összetett és több mindentől függ. Nagyon nehéz általánosságban árakat mondani, mert minden eset más és más, még látszólag hasonló szemészeti megbetegedés esetén is adott esetben teljesen mást foglal magában a kutya vagy macska szemészeti vizsgálata, kezelése.

Általánosságban elmondható, hogy az állatorvosi szemészeti vizsgálatok, beavatkozások a költségesebb kategóriába tartoznak, melynek több oka is van.

Az egyik ok, hogy a szemészeti vizsgálatok, műtétek időigényesek. Míg pl. egy általános állatorvosi vizsgálat, konzultáció 15-30 percet vesz igénybe addig egy szemészeti vizsgálat, konzultáció rendelőnkben 60 perces, a kontrollvizsgálatok is 30 percesek és nem ritkán még így is nehéz beleférni az időkeretbe.

A másik oka a magasabb költségeknek a szemészeti beavatkozások, vizsgálatok rendkívül magas eszközigénye. Míg egy általános vizsgálat, illetve sok szakvizsgálat is költségesebb eszközök nélkül elvégezhető, addig a szemészeti vizsgálat során minden esetben több drága eszközt is használunk (pl. réslámpa biomikroszkóp, indirekt oftalmoszkóp, szemnyomásmérő stb.) melyek összköltsége több millió forintot is elérhet.

Még kiélezettebb a helyzet a különböző állatorvosi szemészeti beavatkozások és műtétek esetében, ahol is a szükséges eszközök összköltsége a több tízmilliós értéket is elérheti (pl. operációs mikroszkóp, mikrosebészeti műtéti rendszer, szemészeti lézer, stb). Ezeket az eszközöket meg kell vásárolni, rendszeresen karbantartani és bizonyos időközönként lecserélni, mert tönkremennek illetve elavulnak.

állatorvosi szemészeti lézer a műtétekhez

állatorvosi szemészeti lézer a műtétekhez

Az alábbiakban megpróbáljuk néhány állatorvosi szemészeti beavatkozás árát példaképpen részletesen ismertetni. Az árak csak tájékoztató jellegűek, az adott esettől függően akár jelentősen különbözhetnek és a 2023-as évre vonatkoznak!

Egy-egy esetben pontos árkalkulációt az eset ismeretében tudunk adni szóban vagy írásban, ehhez kérjék asszisztenseink segítségét!

Az állatorvosi szemészeti vizsgálat ára

Rendelőnkben az általános szemészet vizsgálat és konzultáció ára 33.000 – 46.200 Ft. Ez egy 60 perces vizsgálatra, konzultációra vonatkozik.

Minden esetben magában foglalja a

 • fizikális vizsgálatot,
 • réslámpa biomikroszkópos vizsgálatot,
 • szemnyomásmérést,
 • szemfenékvizsgálatot nagy látószögű indirekt oftalmoszkóppal.

Ezeken felül az ár magában foglal szükség esetén egyet vagy többet az alábbi vizsgálatokból (a teljesség igénye nélkül):

 • Könnytermelés mérés,
 • vitális szaruhártya festések,
 • kolorimetriás pupillareakció vizsgálata,
 • könnyfilm minőségi vizsgálata,
 • pupillatágítás,
 • helyi érzéstelenítés stb.

vizsgálati ár szintén magában foglal szóban és írásban egy

 • részletes leírást, magyarázatot,
 • kezelési javaslatot,
 • az otthoni kezelés ismertetését stb.

Tehát mindent részletesen elmagyarázunk és részletes kórlapot is írunk.

A konzultációs díj nem tartalmaz bizonyos bonyolultabb, ritkábban szükséges vizsgálatot, pl. csarnokzug vizsgálat (gonioszkópia), szemészeti ultrahang stb., valamint a szükséges kezelések, anyagok, gyógyszerek árát.

szemészeti eszköz

szemészeti eszköz

A szürkehályog műtét ára kutyáknál és macskáknál

szürkehályog műtét az egyik legnagyobb szaktudást és felszereltséget igénylő műtétek közé tartozik az állatorvoslásban, ennek megfelelően az egyik legköltségesebb beavatkozás is egyben.

A cica és kutya szürkehályog műtét ára 300.000 Ft + implantátum

A szürkehályog műtéti ár magában foglalja a

 • műtéti anesztézia költségeit,
 • a szürkehályogos szemlencse eltávolítását,
 • a mű szemlencse beültetését (ha az lehetséges),
 • a felhasznált anyagokat,
 • gyógyszereket,
 • a műtét utáni több órás megfigyelést.

Nem tartalmazza a szürkehályog műtét előtti vizsgálatok, az otthon szükséges gyógyszerek és az utókezelés költségeit.

Tonométer

Tonométer a szem belső nyomásának mérésére szolgáló orvosi eszköz

A zöldhályog műtétek ára kutyáknál, macskáknál

zöldhályog vagy glaukóma a szem belső nyomásának emelkedése. A betegség kezelésében számos műtéti megoldás is szerepet kap, melyek árai igen tág határok között mozognak.

Az, hogy melyik műtétet javasoljuk elsősorban a szem állapotától függ (látóképes vagy nem látóképes szem), illetve attól, hogy a beavatkozást terápiás vagy megelőző (preventív) jelleggel végezzük.

Nem látóképes szem esetében végezhetünk gyógyszeres vagy fagyasztásos sugártest roncsolást, szem eltávolítást vagy szem protézis beültetést.

A macska és kutya zöldhályog műtét ára kb. 59.500 – 357.000 Ft között jellemző (árlista szerint) Fontos, hogy műtét ára nem tartalmazza a műtét előtti vizsgálatok, az otthon szükséges gyógyszerek és az utókezelés költségeit.

Látóképes szemek esetében preventív vagy terápiás lézeres sugártest roncsolást, vagy glaukóma sönt beültetés jöhetnek szóba.

Ezekben az esetekben a zöldhályog műtétek ára kb 110.000 – 357.500 Ft-os költséggel számolandó.

Bármilyen kérdés esetén hívjon minket bizalommal!

Miért válasszon minket?

Profi orvosok

Profi orvosok

Dr. Lévai Péter és Dr. Kovács Teréz szemész állatorvosok várják szemészeti szakrendelésen

Szakértelem

Szakértelem

Orvosaink és rendelőnk a legújabb, legszigorúbb állatorvosi szemészeti szakrendelés feltételeinek is eleget tesz. Erről bővebben itt olvashat!

Szakrendelés

Szakrendelés

Rendelőnk szemészeti szakrendelés végzésére jogosult 2021 óta, melyet a Magyar Állatorvosi Kamara szabályoz.

Mi segítünk!

Mi segítünk!

Hívjon ha kérdése van vagy akár időpont foglalás miatt az alábbi telefonszámok bármelyikén: +36-1-290-4410 vagy +36-30-534-5914