Kérdése van? Időpontot szeretne foglalni? Hívjon most!

Kisállat szemészeti rendelő Budapesten a 18. kerületben

A Lőrinci Állatorvosi Rendelő az 1990-e évek elején kezdte meg működését, Budapest egyik legelső magán állatorvosi szolgáltatójaként. A rendelő jelenlegi épületét Dr. Magyar Zoltán, többszörös olimpiai bajnok tornász, és állatorvos építtette, 2000-ben. Tőle visszavonulásakor, 2008-ban, Dr. Lévai Péter vette át a rendelő vezetését. Az azóta eltelt években több technikai és szakmai változás, fejlesztés történt.

Az épület átalakítása során új kezelőhelyiség épült, valamint a modern állatorvosláshoz elengedhetetlen, korszerű készülékeket szereztünk be, többek között szemfenék vizsgáló funduskamerát, számítógépes vérnyomásmérőt, réslámpa biomikroszkópot, szemészeti terápiás lézerkészüléket, digitális szemnyomásmérőt, operációs mikroszkópot, mikrosebészeti készüléket.

Mindemellett, a kor igényeinek megfelelően, állatorvosaink az orvoslás egy-egy kisebb területére specializálódtak, hogy az adott terület ellátását minél nagyobb hozzáértéssel tudják végezni.

Ennek keretében egyik fő szakterületünk a kisállatok szemészete lett és fontos tudni, hogy rendelőnk szemészeti szakrendelés végzésére jogosult.

Annak érdekében, hogy kisállatok folyamatos és magas színvonalú szemészeti ellátása biztosított legyen, 2014-ben két másik rendelővel együttműködésben létrehoztunk egy szemészeti szakrendelő hálózatot.

Ennek keretében kialakítottunk egy jól felszerelt szemészeti műtőt, melyben lehetőség van bonyolultabb szemfelszíní (pl. különböző szaruhártya problémák: fekélyek, sérülések, idegen test, perforáció), valamint szemen belüli (pl.szürkehályog) mikrosebészeti beavatkozásokra is.

A szemészeti szakrendelő hálózat keretében egy ügyeleti rendszert is létrehoztunk, hogy a sürgős szemészeti eseteket az év 365 napján el tudjuk látni késedelem nélkül.

A szemészeti betegek vizsgálatát, kezelését végző állatorvosaink

Dr. Lévai Péter

Dr. Lévai Péter

Állatorvosi diplomáját a Szent István Egyetem Állatorvos Tudományi Karán szerezte 2001-ben. Gyakornoki idejét az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Klinikáján töltötte, itt szerezte alapvető ismereteit kutyák, és macskák szembetegségeinek gyógyításából. Szaktudását azóta is hazai, és külföldi szemészeti konferenciák, és szakkönyvek segítségével tartja naprakészen. Rendelőnknek 2003 óta munkatársa, 2008 óta vezetője. Szakterületei a szemészet és az onkológia.

Alapító tagja a Kisállat Szemészeti Egyesületnek, melynek célja a magyarországi kisállat-szemészettel foglalkozó állatorvosok szakmai kapcsolatteremtésének, kommunikációjának, tapasztalatcseréjének és szakirányú képzésének előmozdítása és támogatása.

2010-2016 között a Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi szervezetében a Szakmai, Oktatási, Továbbképzési Bizottság tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok szakmai továbbképzésének szervezése és ellenőrzése volt. 2012-től a Magyar Állatorvosi Kamara szemészeti Tagozatának vezetőségi tagja.

Dr. Benkő István

Dr. Benkő István
Dr. Benkő István

2011-ben végeztem állatorvosként. Az állatok és a természet iránti szeretet és tisztelet már gyermekkorom óta része a családi örökségemnek. Nem kellett sok ahhoz, hogy minden probléma ellenére e gyönyörű szakma mellett kössek ki. Pályafutásom legelső hat évében az állatorvoslás alapjait itthoni, kimondottan sok beteget ellátó elismert állatorvosi rendelőkben sajátítottam el, hála szakmailag rendkívül felkészült és tapasztalt kollégáimnak és főnökeimnek.

Ezt követően éltem a lehetőséggel, hogy Angliába költözzek, elsősorban azzal a céllal, hogy szakmai ismereteimet bővítsem. A kisállatok gyógyászatán belül elsősorban az állatorvosi szemészet érdekelt. Lehetőségem volt külföldön több elismert szemész specialistánál (Diplomate) is megfordulni. Ezek mellett elvégeztem a BSAVA (British Small Animal Veterinary Association) által szervezett posztgraduális kisállat szemészet képzést. Ennek eredményeként 2023-ban megkaptam a PGCertSAOphthal címet. 2020-ban gyakornok voltam egy referáló állatorvosi praxisban, ahol egy szemész specialistától tanultam meg az állatorvosi szemészet alapjait.

2021-ben végül a növekvő honvágyam miatt úgy döntöttem, hogy hazajövök, és itt folytatom a munkát, természetesen folytatva a megkezdett szakirányt. 2022-ben pedig már a Lőrinci Állatorvosi Rendelő csapatának tagjaként igyekszem a tőlem megszokott magas színvonalon a legjobbat nyújtani betegeimért és gazdáikért.

A szemészeti betegek ellátásában részt vevő állatorvosaink

Velük találkozhatnak az egyes szemészeti problémához kapcsolódó, más irányú kivizsgálások során, valamint a szemészeti műtétekben altatóorvosként vesznek részt.

Dr. Szentpétery Tímea

Dr. Szentpétery Tímea
Dr. Szentpétery Tímea

A Szent István Egyetem Állatorvos Tudományi Karán 2004-ben végzett.

Az állatorvosi diploma megszerzése után 2 évig, klinikus állatorvosként az egyetemi kórházban dolgozott, majd 2008-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt.

2008 óta dolgozik a rendelőnkben, szakterülete az onkológia és az ultrahang diagnosztika.

Dr. Sziklai Lili

Dr. Sziklai Lili
Dr. Sziklai Lili

2021. tavaszán szerezte diplomáját az Állatorvostudományi Egyetemen. 2017. szeptemberétől gyakornokként, majd diplomaszerzése óta állatorvosként dolgozik rendelőnkben.

Szakterülete az aneszteziológia, belgyógyászat és a bőrgyógyászat.

Pártoló tagja a Magyar Bőrgyógyász Állatorvosok Egyesületének. 

Miért érdemes minket választania?

  • Dr. Lévai PéterDr. Benkő István és Dr. Kovács Teréz szemész állatorvosok várják szemészeti szakrendelésen
  • Orvosaink és rendelőnk a legújabb, legszigorúbb állatorvosi szemészeti szakrendelés feltételeinek is eleget tesz. Erről bővebben itt olvashat!
  • Profi csapattal és remekül felszerelt rendelővel, műtővel mindenféle szemészeti problémára fel vagyunk készülve.
  • Hívjon ha kérdése van vagy akár időpont foglalás miatt az alábbi telefonszámok bármelyikén: +36-1-290-4410 vagy +36-30-534-5914