A Lőrinci Állatorvosi Rendelő az 1990-es évek elején kezdte meg működését, Budapest egyik legelső magán állatorvosi szolgáltatójaként. A kezdetben bérelt apró helyiséget felváltva, Dr. Magyar Zoltán (többszörös olimpiai bajnok tornász) állatorvos építette a rendelő jelenlegi épület 2000-ben. A rendelő tulajdonosa, és vezető állatorvosa 2008-tól Dr. Lévai Péter, aki ugyan abban az évben kisebb átalakítást végeztetett, kialakítva második vizsgálóhelyiségünket. Ennek köszönhetően azóta több állatorvos is tud egyszerre beteget fogadni, és lehetőség nyílt előzetes időpont egyeztetés esetén, várakozás nélkül igénybe venni szolgáltatásainkat.
Az állatorvoslás fejlődésével, és az állattartók igényeinek növekedésével szükségessé vált, hogy a magas szakmai színvonalon szolgáltatni kívánó állatorvosok, állatorvosi rendelők szakosodjanak az orvoslás kisebb területeire, hiszen sem felszerelésben, sem szaktudásban nem lehetséges minden területen a maximumot nyújtani. Lévai doktornak köszönhetően, aki a diploma megszerzése óta foglalkozik állatorvosi szemészettel, rendelőnk egyik szakterülete a szemészeti betegségben szenvedő kutyák, és macskák ellátása lett.

A szemészeti betegek gyógyításában részt vevő állatorvosaink

Dr. Lévai Péter

Dr. Lévai Péter állatorvos

Dr. Lévai Péter – kutya szemész

Állatorvosi diplomáját a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán szerezte 2001-ben. Gyakornoki idejét az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Klinikáján töltötte, itt szerezte alapvető ismereteit kutyák, és macskák szembetegségeinek gyógyításából. Szaktudását azóta is hazai, és külföldi szemészeti konferenciák, és szakkönyvek segítségével tartja naprakészen. Rendelőnknek 2003 óta munkatársa, 2008 óta vezetője. A szemészeti betegek ellátásában elsősorban vele találkozhatnak az állattulajdonosok. Szakterületete a szemészet és az onkológia.

Alapító tagja a Kisállat Szemészeti Egyesületnek, melynek célja a magyarországi kisállat-szemészettel foglalkozó állatorvosok szakmai kapcsolatteremtésének, kommunikációjának és tapasztalatcseréjének, szakirányú képzésének előmozdítása és támogatása.

A Magyart Állatorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Szakmai, Oktatás, Továbbképzési Bizottságának a tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok továbbképzésének szervezése és ellenőrzése.


Dr. Bárány Györgyi

Dr. Bárány Györgyi állatorvos

Dr. Bárány Györgyi állatorvos

1987-ben diplomázott az Állatorvostudományi Egyetemen, Budapesten. Több hazai és külföldi állatorvosi intézményben dolgozott szemész állatorvosként.
Szakterülete kutyák és macskák teljes körű szemészeti ellátása. Elsősorban a szemészeti szakrendelések keretében találkozhatnak vele a rendelőbe érkező páciensek és gazdáik. A Magyar Kisállat Szemészeti Egyesület tagja 2011-től, a Magyar Állatorvosi Kamara Szemészeti Tagozatának elnöke 2013-tól.


Dr. Szentpétery Tímea

Dr. Szentpétery Tímea állatorvos

Dr. Szentpétery Tímea állatorvos

A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán 2004-ben végzett. Az állatorvosi diploma megszerzése után 2 évig, klinikus állatorvosként az egyetemi kórházban dolgozott, majd 2008-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt. 2008 óta dolgozik a rendelőnkben, szakterülete a belgyógyászat, bőrgyógyászat és az ultrahang diagnosztika, a szemészeti ultrahang vizsgálatokat is ö végzi. A nálunk töltött évek alatt jelentős tapasztalatot szerzett szemészeti betegek ellátásában.


Dr. Ráday Levente

Dr. Ráday Levente állatorvos

Dr. Ráday Levente állatorvos

Diplomáját 2010-ben a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karán vehette át.
Az egyetem befejezése után vidéken és a fővárosban egyaránt dolgozott, bővítette szakmai tudását.
Érdeklődési területe a kutyák és macskák belgyógyászati és sebészeti ellátása.
2013-ban kezdett el rendelőnkben dolgozni, azóta vesz részt intenzívebben a szemészeti esetek ellátásában is!