A Lőrinci Állatorvosi Rendelő az 1990-e évek elején kezdte meg működését, Budapest egyik legelső magán állatorvosi szolgáltatójaként. A rendelő jelenlegi épületét Dr. Magyar Zoltán, többszörös olimpiai bajnok tornász, és állatorvos építtette, 2000-ben. Tőle visszavonulásakor, 2008-ban, Dr. Lévai Péter vette át a rendelő vezetését. Az azóta eltelt években több technikai és szakmai változás, fejlesztés történt. Az épület átalakítása során új kezelőhelyiség épült, valamint a modern állatorvosláshoz elengedhetetlen, korszerű készülékeket szereztünk be, többek között szemfenék vizsgáló funduskamerát, számítógépes vérnyomásmérőt, réslámpa biomikroszkópot, szemészeti terápiás lézerkészüléket, digitális szemnyomásmérőt, operációs mikroszkópot, mikrosebészeti készüléket. Mindemellett, a kor igényeinek megfelelően, állatorvosaink az orvoslás egy-egy kisebb területére specializálódtak, hogy az adott terület ellátását minél nagyobb hozzáértéssel tudják végezni. Ennek keretében egyik fő szakterületünk a kisállatok szemészete lett.

Annak érdekében, hogy kisállatok folyamatos és magas színvonalú szemészeti ellátása biztosított legyen, 2014-ben két másik rendelővel együttműködésben létrehoztunk egy szemészeti szakrendelő hálózatot. Ennek keretében kialakítottunk egy jól felszerelt szemészeti műtőt, melyben lehetőség van bonyolultabb szemfelszíní (pl. különböző szaruhártya problémák: fekélyek, sérülések, idegen test, perforáció), valamint szemen belüli (pl.szürkehályog) mikrosebészeti beavatkozásokra is.
A szemészeti szakrendelő hálózat keretében egy ügyeleti rendszert is létrehoztunk, hogy a sürgős szemészeti eseteket az év 365 napján el tudjuk látni késedelem nélkül.

A szemészeti betegek kezelését irányító állatorvosaink

Dr. Lévai Péter

Dr. Lévai Péter állatorvos

Dr. Lévai Péter – kutya szemész

Állatorvosi diplomáját a Szent István Egyetem Állatorvos Tudományi Karán szerezte 2001-ben. Gyakornoki idejét az Egyetem Sebészeti és Szemészeti Klinikáján töltötte, itt szerezte alapvető ismereteit kutyák, és macskák szembetegségeinek gyógyításából. Szaktudását azóta is hazai, és külföldi szemészeti konferenciák, és szakkönyvek segítségével tartja naprakészen. Rendelőnknek 2003 óta munkatársa, 2008 óta vezetője. Szakterületei a szemészet és az onkológia.

Alapító tagja a Kisállat Szemészeti Egyesületnek, melynek célja a magyarországi kisállat-szemészettel foglalkozó állatorvosok szakmai kapcsolatteremtésének, kommunikációjának, tapasztalatcseréjének és szakirányú képzésének előmozdítása és támogatása.

2010-2016 között a Magyar Állatorvosi Kamara Fővárosi szervezetében a Szakmai, Oktatási, Továbbképzési Bizottság tagja, ahol feladata a Budapesten dolgozó állatorvosok szakmai továbbképzésének szervezése és ellenőrzése volt.
2012-től a Magyar Állatorvosi Kamara szemészeti Tagozatának vezetőségi tagja.


Dr. Vass Imola

Dr. Vass Imola

Dr. Vass Imola – kutya szemész

2010-ben szerzett állatorvosi diplomát a SZIE Állatorvos Tudományi Karán. Az egyetem után Kecskeméten majd Mohácson dolgozott. Fő érdeklődési köre a kisállatok szemészete, ezen szakirány ismereteit végzés óta igyekszik minél magasabb szinten elsajátítani. 2016 óta rendelőnk munkatársa, azóta vesz részt intenzíven a szemészeti betegek ellátásában. Ugyanebben az évben lett tagja a Kisállat Szemészeti Egyesületnek is.


A szemészeti betegek ellátásában részt vevő állatorvosaink

Velük találkozhatnak az egyes szemészeti problémához kapcsolódó, más irányú kivizsgálások során, valamint a szemészeti műtétekben altatóorvosként vesznek részt.

Dr. Szentpétery Tímea

Dr. Szentpétery Tímea állatorvos

Dr. Szentpétery Tímea állatorvos

A Szent István Egyetem Állatorvos Tudományi Karán 2004-ben végzett. Az állatorvosi diploma megszerzése után 2 évig, klinikus állatorvosként az egyetemi kórházban dolgozott, majd 2008-ig a Dunaföldvári Állatkórház munkatársa volt. 2008 óta dolgozik a rendelőnkben, szakterülete az onkológia és az ultrahang diagnosztika.